Roc del Comptador

Roc del Comptador
Dades GPS Valoració segons M.I.D.E.
Icona DescripcióValorIcona DescripcióValor
Horari sense aturades3 hores 45 minutsSeveritat del medi natural2
Severitat del medi natural

1. El medi no és exent de riscos
2. Hi ha més d'un factor de risc
3. Hi ha uns quants factors de risc
4. Hi ha bastants factors de risc
5. Hi ha molts factors de risc

Desnivell positiu 534 metresOrientació en l'itinerari2
Orientació en l'itinerari

1. Camins i encreuaments ben senyalitzats
2. Hi ha traça clara de camí i senyalització
3. Exigeix la identificació d'accidents geogràfics i punts cardinals
4. Exigeix tècniques d'orientació i caminar fora traça
5. El camí és tallat per obstacles que s'han de voltar

Desnivell negatiu 423 metresDificultat en el desplaçament3
Dificultat en el desplaçament

1. Marxa per superfície llisa
2. Marxa per camins de ferradura
3. Marxa per senders esglaonats o terrenys irregulars
4. És necessari l'us de les mans per mantenir l'equilibri
5. Hi ha passos d'escalada

Distància 1 km 140 metresQuantitat d'esforç necessari3
Quantitat d'esforç necessari

1. Fis a una hora de marxa efectiva
2. D'una a tres hores de marxa efectiva
3. De tres a sis hores de marxa efectiva
4. De sis a deu hores de marxa efectiva
5. Més de deu hores de marxa efectiva

Tipus de recorregutCircularVisualitzar document58
Alçàries segons cartografia topogàfica de l'ICGC
El punt més alt es troba a 1.454 metresEl punt més baix es troba a 1.083 metres
CartografiaMapa topogràfic full 76-19 e/1:25.000

Localització del lloc d'inici

Localització del lloc d'inici

Coordenades (lat/long; graus decimals; WGS 84) del lloc a on vaig aparcar :

42.421090ºN, 2.749011ºE

Teniu aquest article de Wikipedia: ca.wikipedia.org/wiki/Roc_del_Comptador
Ruta per la serra de les Salines, a la comarca de l’Alt Empordà. Sortirem del santuari i refugi de la Mare de Déu de les Salines. Trobarem una curiosa cova a on, diuen, va ser trobada la Mare de Déu. També, una mica més avall de la cova, podreu agafar aigua per beure durant la sortida. Arribarem fins al roc de la Campana, per tornar de nou al santuari passant pel roc de Frausa, el roc del Comptador i el Moixer, i veurem les antigues mines de talc.

Ressenya del recorregut

Una vegada sortim del santuari, tornem uns metres enrere per la pista que indica direcció a Maçanet de Cabrenys fins a trobar una petita cova. A la dreta d’aquesta cova surt un corriol, senyalitzat com a “Travessa fins al Corral”. Anirem pujant, sense problemes per seguir el camí, fins a arribar al coll del Pous. Creuarem un filat, que fa de pas fronterer, que tenim davant nostre, i deixem a la nostra esquerra la pista formigonada que puja al Moixer. Som a França.
Al cap de pocs metres trobem un cartell que ens indica que a l’esquerra surt un corriol amb marques de GR (GR10) que mena cap a Montalbà. Agafem aquest camí i deixem la pista més ampla que baixa. Ens endinsem, guanyant desnivell, en una bonica fageda i deixem a la nostra esquerra un camí senyalitzat amb marques vermelles. Al cap d’una estona trobem un encreuament que ens ofereix dues possibilitats.
El de camí l’esquerra, amb marques vermelles, és una drecera del que segueix recte en lleugera baixada. Això vol dir que tots dos són bons. El marcat com a GR arriba uns centenars de metres més endavant fins a una cruïlla: a la dreta el camí baixa cap a Amélie les Bains i, girant a l’esquerra, es retroba amb la drecera. Després d’uns 10 o 15 minuts arribem al coll de Sant Martí.
Tot just en sortir de la fageda trobem un camí que gira cap a la nostra esquerra. Nosaltres continuem recte. Tornem a endinsar-nos al bosc i passem una tanca. Al cap de poca estona trobem un encreuament, senyalitzat amb un cartell que mena cap al coll Cerdà i Montalbà. Nosaltres abandonem aquest camí, que també porta al roc de Sant Salvador, i seguim el marcat amb pintura groga que segueix a la nostra esquerra.
Anem a buscar la carena per trobar el camí que ens farà arribar al roc de la Campana. Després de fer les fotos de rigor, reculem fins a retrobar el camí que havíem deixat abans. Ara anem a la dreta per trobar una altra vegada la tanca i el camí que havíem deixat abans al coll de Sant Martí. A l’encreuament agafarem el sender que va recte en lleugera pujada marcat amb pintura groga i també, de tant en tant, blava, que ens portarà fins al roc de Frausa.
Havent pujat al roc, baixarem fins a trobar de nou el sender que, seguint-lo cap a la nostra dreta, ens portarà fins al roc del Comptador, destí principal d’aquesta sortida. Continuarem transitant pel camí, en sentit est, per passar pel Moixer, també denominat el Repetidor per les instal·lacions de comunicacions que trobem a dalt.
Per tornar al lloc de sortida, baixarem per la pista formigonada fins al coll dels Pous. Aquí podem baixar per on hem pujat, o continuar per la pista. En el nostre cas, aquesta va ser l’opció triada. Així doncs, anem per la pista, fent ziga-zagues, fins a trobar a la nostra dreta, al marge de la pista, les restes d’una edificació que va pertànyer a les antigues mines de talc de la zona. Continuem descendint per la pista fins a trobar una forta corba cap a la dreta.
Aquí hem de vigilar, ja que, just al mig de la corba, veiem un corriol, sense senyalitzar i molt precari, que s’endinsa al bosc. L’agafem i, perdent altura girant lleugerament a la nostra esquerra, arribarem a veure entre les branques dels arbres (a la tardor, a la primavera ho dubto) el santuari de la Mare de Déu de les Salines i la pista que ens portarà a destí.
Si no volguéssim complicar-nos la vida, seguint la pista enllaçaríem amb el final. Allà, girant a l’esquerra, també arribaríem a destí, però fent una mica més de volta.

Pots triar imprimir o capturar un document PDF

Mapa amb la traça i el perfil del recorregut

FITXA TÈCNICA

Mapa utilitzat
Mapa topogràfic ICGC.
Full 76-19 e/1:25.000
CONCEPTE DADA
Distància 10 km 140 metres
Desnivell 534 metres
Altitut Màxima 1.454 metres
Mínima 1.083 metres
Temps (1) 3 hores 45 minuts
Senyalització Pintura
Punt d'inici M. D. de les Salines

(1) sense aturades

Valoració MIDE
2 2 3 3

Altres informacions d'interès

Visor d'imatges

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:347591405044'.

Si ho prefereixes, pots accedir a l’àlbum fotogràfic

Vols fer un comentari?

Informació sobre protecció de dades:

  1. Responsable: Héctor Ugalde Rojo.
  2. Finalitat: respondre al teu comentari.
  3. Legitimació: el teu consentiment.
  4. Temps d’emmagatzematge: fins que el titular ho demani.
  5. Comunicació de les dades: no es comunicaran dades a ningú excepte per obligació legal.
  6. Els teus drets: Informació, Accés, Oposició, Rectificació, Oblit, Portabilitat, Limitar, No ser objecte de decisions individualitzades i Presentar una reclamació davant l’autoritat de control.
  7. Contacte: admin@reptesmuntanyencs.cat
  8. Informació addicional: Més informació a la pàgina de política de privacitat.