Aquest bloc es nodreix d’informacions de rutes fetes personalment, de manera que els textos que pretenen explicar-les són totalment personals i subjectius i es basen exclusivament en els records, sensacions i percepcions propis que encara es recorden quan ja ets de nou a casa i intentes actualitzar-los.
No persegueixen en cap moment ser res més que mera informació orientativa i que no ha de ser presa com totalment vàlida. Si tens la intenció de seguir alguna de les propostes aquí ofertes no et conformis només amb allò dit en aquest bloc, busca més documentació i informació a altres pàgines web o guies especialitzades.
L’usuari que utilitzi aquest bloc com a font d’informació ha de ser conscient que les capacitats de cada persona són diferents, així que el que per a mi té una dificultat, per a altres segurament no serà la mateixa; també, en una data o època determinada la meteorologia i les condicions de la muntanya faran que aquesta dificultat no sigui igual, i de la mateixa manera, la traça del camí pot haver variat amb el pas del temps i el que avui és un camí clar, demà pot haver-se embrancat, difuminat o haver desaparegut. És important saber que les ressenyes descrites en aquest blog no s’actualitzen.
La muntanya i la natura son elements fràgils on cal captenir-se de forma que la nostra presència passi quan més inadvertida millor. Poden convertir-se però en un element hostil. Exigeixen respecte, humilitat i experiència.

També el senderisme i l’excursionisme tenen les seves regles bàsiques:

  • Brúixola i mapa son imprescindibles. Prepara de manera exhaustiva l’excursió. El GPS i el telèfon mòbil, altament recomanables, amb les bateries carregades i les eines de recàrrega que calguin. Us cal saber utilitzar-los adequadament i haver estudiat prèviament el recorregut i l’orografia, no solament de l’itinerari sinó també de l’entorn. Tingueu sempre a mà els números dels serveis d’emergència de la zona.
  • No sobrevaloreu la pròpia capacitat. Adapteu els itineraris a un esforç inferior a les vostres possibilitats per fer front a eventuals imprevistos. Actua amb prudència en tot moment. L’activitat no acaba fins que s’arriba a casa. La majoria dels contratemps es produeixen després d’haver aconseguit l’objectiu marcat. Una retirada a temps sol ser una gran victòria. La muntanya no es mourà de lloc. Sempre podràs tornar-hi.
  • Consulta la meteorologia de la zona a visitar i equipeu-vos amb calçat, roba, beguda, menjar i eines adequats a l’activitat que voleu realitzar i a la meteorologia prevista, tot i que roba impermeable sempre és recomanable, es faci servir o no.
  • Si empreneu una activitat en solitari, informeu del recorregut i horari estimat. Advertiu dels eventuals canvis que per qualsevol circumstància us calgui fer.
  • Associeu-vos, federeu-vos i assegureu-vos contra accidents. Les associacions excursionistes ofereixen formació, informació i activitats. Hi trobareu grups on integrar-vos i adquirir experiència. Eventualment serveis de guiatge per a desenvolupar de forma més segura la vostra activitat.

I finalment, l’apartat de responsabilitats.

Sobre la base de tot l’escrit fins ara, el que subscriu declina tota responsabilitat davant dels accidents o danys que puguin patir els usuaris durant la realització dels itineraris, així com de la interpretació incorrecta de les ressenyes, tant en la seva redacció com en la seva lectura i de qualsevol possible problema (pèrdua de material, desorientació, accident…) que pugui sofrir l’usuari durant el desenvolupament d’una activitat preparada d’acord amb aquesta informació. Aquesta responsabilitat recaurà sobre qui prepari l’activitat.