El projecte d’ascendir als cims més alts de cada comarca catalana va sorgir arran d’un altre projecte que tenia en marxa en aquell moment.

Pujant als cims del repte de la FEEC (100 cims) em vaig adonar que molts eren també els cims més alts d’una determinada comarca. No vaig trigar gaire a plantejar-me el repte d’ascendir-hi també a tots.
Vaig començar documentant-me per diferents mitjans i després d’analitzar la informació que hi havia, em vaig decantar per seguir la relació de cims que Jordi López Miquel proposa en el seu llibre “Sostres comarcals de Catalunya” de Cossetània Edicions, ja que la metodologia de treball que va emprar em va convèncer.
Ja ell, en el seu llibre, comenta les dificultats que va tenir a l’hora de triar els cims, i el mateix haig de dir jo. La cartografia actual és la que és i marca les altures que marca.
Igual que ell, he hagut de pujar a més d’una muntanya per així tenir la certesa d’encertar. Vull dir amb això  que les muntanyes que jo he pujat han estat la meva opció personal, triades sobre la base d’uns criteris subjectius i unes dades obtingudes utilitzant unes eines determinades i recolzat en cartografia i nomenclatura toponímica actualitzada en les dates en les quals es va realitzar el projecte. En condicions diferents, i per a altres persones, poden ser unes altres les muntanyes triades.
Per això, quan en una comarca pugui plantejar-se el dubte de quin cim és el més alt, he optat per oferir informació de tots ells.
Ara com ara, aquest projecte ja el tinc conclòs…Per segona vegada. El vaig haver de reobrir l’estiu de 2015 ja que en aquella època es va crear una nova comarca, el Moianès, i per tant, un nou cim, que finalment van ser dos pel ja explicat.
Qui sap el que ens oferirà el futur. Actualment s’està debatent la possible creació d’una altra comarca. Aquesta vegada li toca el torn al futur Lluçanès.
Si segueixes interessat a consultar “la meva llista” pots fer-ho clicant aqui.